DE Gpeg 2015

Dank!
Langs deze weg wil ik namens de producenten alle deelnemers en alle medewerkers bedanken voor 6 mooie voorstellingen en 3 prachtige dagen! De Grote Prijs 2015 was weer een groot en indrukwekkend succes.

Last van oorwormen
Ik zit met 24 oorwormpjes in mijn hoofd die allemaal om de eerste plaats strijden. Het ene moment hoor ik “Eine kleine Nachtmusik” en het andere moment “Clown”(Pilar en Marlou). De dikste, en dus sterkste oorwurm is “Emotions” en wel het begin van het refrein:
“In the words of a broken heart, It’s just emotions” Maar ja, dan hebben we het wel over een wereldhit uit 2001. Dit wetende is het heel bijzonder dat het oorwurmpje “Double you” steeds weer die van “Emotions” verdringt. Het bijzonder pakkende refrein van Renee dat zaterdagavond ineens door 600 man werd meegezongen is heel knap en muzikaal bedacht. “Are you ready, are you ready” kruipt plezierig door mijn gehoorgang. En wat een indrukwekkend moment moet dat geweest zijn als zoveel mensen jouw zelf geschreven lied meezingen Zeker zo indrukwekkend was de staande ovatie die Renee kreeg van alle deelnemers, alle medewerkers en het voltallige publiek. Kippenvel! En het voorpagina-artikel in het Heerhugowaards Nieuwsblad is de kroon op haar werk.

GPeg
En eindelijk weet ik na 24 jaar De Grote Prijs de kracht van DGP en begrijp ik nu ook waarom wij ieder jaar na afloop in zo’n gat vallen. Ik kreeg dit overigens aangereikt door een collega van de locatie HF. Hij zei: “ DGP creeërt alleen maar Positieve Energie. Alle mensen zijn blij. De deelnemers, de bezoekers de leerlingen van het Horizon College, de grimeurs, de kapsters, de leerlingen van het Trinitas die helpen, de backstagemanager, het personeel van Cool, de producenten en iedereen die ik mogelijk vergeten ben.” Denk eens na. Waar maak je dat mee? Drie dagen lang onversneden Positieve Energie. We kunnen nog zo gelukkig zijn in ons dagelijks leven maar we hebben alle dagen ook te maken met negatieve invloeden. De Grote Prijs is dus de Grote Positieve energie generator.

Een kwart eeuw De Grote Prijs!
En die generator stond zondag na het vervoer van alle spullen naar hun opslagplaatsen voor de producenten ineens stil. We hebben ons getroost met een bacootje en een zout frietje bij Rob in het zonnetje op de steiger. Onze successen gevierd, verbeterpunten benoemd en vooral vooruit gekeken naar onze jubileumviering in 2016 met op 26 maart 2016 een heel bijzonder reünieconcert. Op Facebook kan je zien dat er al heel wat mensen komen. Volg ons i.v.m. mededelingen over de kaartverkoop. Heel veel zin in, nu al!
“ARE YOU READY, ARE YOU READY FOR THE GP 2016?”

Rob Lieshout, namens de producenten.