De Grote Prijs Jury 2016

De 3 personen zullen dit jaar plaats nemen op de Jurybank: Maedy Tol, Hans de Ruiter en Martine Wolkers. Hieronder vind je de biografieën van de juryleden die de acts van de 25e Grote Prijs van commentaar (zowel positief als verbeterpunten) zullen voorzien.

BIOGRAFIE Maedy

Maedy (1977) zingt, schrijft, componeert, choreografeert en is daarnaast een dans- en zangdocente die vol bezieling haar vak uitoefent.

Maedy volgde vanaf jonge leeftijd de dansacademie maar ze wist dat er in haar toekomst plek was voor meer dan één van de podiumkunsten: zang en dans zijn haar twee grote liefdes die elkaar versterken in plaats van uitsluiten. Zodoende vervolgde ze haar dans- en zangopleidingen in Amsterdam, Tilburg en New York.

Maedy maakte als zangeres/danseres deel uit van verschillende theatershows zoals Jeans en rockopera Tommy en trad op als singer/songwriter met Alain Clark, Jan Akkerman en DJ Eddy de Clercq. In samenwerking van laatst genoemde maakte ze de soundtrack voor de internationale lancering van het iconische parfum “Flowerbomb” van ontwerpersduo Viktor & Rolf. Later boekten Maedy en LeClercq opnieuw succes door hun samenwerking voor de soundtrack van de exclusieve sieradenshow Passion van Rodrigo Otazu en Gassan Diamonds. Andere succesvolle (internationale) samenwerkingen waren er met Andy Prinz op de loungetrack Freedom Of The Storm en de clubhit Catch a Faya van de Dancehall Kings. Op de cd Night & Day door Friso & DJ EDC & The Jack Million Orchestra, is Maedy op diverse tracks te horen. De cd haalde de hitparade in Zuid-Afrika. Samen met de Alkmaarse formatie Butterfly FX won ze de Popprijs 2012, en stond o.a. op het festival Zandstock. In 2015 werd bij de nieuwste release van de mobile game versie van “Stratego” het door Maedy geschreven en uitgevoerde nummer ‘All Played Out” gebruikt.

Haar veelzijdigheid is altijd kenmerkend voor Maedy: ze vergaart elementen uit verschillende disciplines en stijlen, ze maakt deze zich eigen en laat ze naar haar eigen inzicht samensmelten tot een artistiek geheel.

Naast uitvoerend artiest is Maedy als dansdocent reeds tien jaar verbonden aan het Stedelijk Dalton College Alkmaar en geeft ze seminars en gastcolleges aan professionals en HBO Dansacademies. Naast dansdocent is ze ook werkzaam als choreograaf, (stem-)actrice en vocal coach. Maedy is auteur van het boek ‘Dans, theorie en praktijk voor het voortgezet onderwijs’ uitgegeven door Lambo.

Maedy2013_c
 Martine 2 Mijn naam is Martine Wolkers, 34 jaar oud, opgegroeid in Heerhugowaard en nu wonend in Schagen.

Mijn passie voor muziek en zingen gaat al ver terug in de tijd en begon bij het plaatselijke kinderkoor en het spelen van de blokfluit en dwarsfluit. Na mijn eerste optreed-ervaringen bij de Grote Prijs en showgroep de Diatonica’s kon ik het podium en zingen niet meer loslaten en ben ik gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.

De jaren die daarop volgden stonden vooral in het teken van zingen en optreden als lead- en backing-vocalist bij diverse bekende coverbands en artiesten als Jan Smit, Drukwerk, Boris, Berget Lewis en George baker, deelname voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival in 2001 met Michelle In Kopenhagenen en een eigen lespraktijk opzetten. Ook werkte ik veel als vocaalarrangeur en muzikaalleidster bij diverse showgroepen en vond je me regelmatig in de studio om backingvocalen in te zingen.

De laatste jaren geef ik veel privé en groepszanglessen en steek ik een groot deel van mijn tijd in mijn zangstudio en -workshops. Ook sta ik regelmatig nog als zangeres op het podium in de akoestische formatie Jam Sissies of met andere gelegenheidsformaties.

Zoals ik eerder al zei; zingen en muziek maken is en blijft mijn grootste passie, ik ben heel blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en hoop dit nog jaren te kunnen doen.

Wat betreft de Grote prijs:

Na jaren zelf met veel plezier te hebben deelgenomen aan de voorrondes en diverse finales van de Grote Prijs, met als hoogtepunt onze winnende act Chiaro in 1998, en later meerdere malen als juryvoorzitter van de Kleine Prijs te zijn geweest, blijft het “Grote Prijs-virus” door mijn aderen stromen. Ik heb er dan ook heel veel zin in om dit jaar wederom als juryvoorzitter van de Grote Prijs onderdeel te mogen zijn van dit fantastische evenement. Ik wens alle deelnemers, medewerkers en de producenten dan ook heel veel succes en plezier toe tijdens deze heerlijke muzikale maar vooral ook inspirerende avonden!

 Hans de Ruiter, Bio volgt  Hans