Voor leerlingen die optreden tijdens De kleine Prijs

Hartsikke leuk dat je mee wilt doen. Als eerste moet je de regels goed doornemen en het inschrijfformulier invullen. Daarna willen we graag je privacy verklaring van je ontvangen. Als we beide formulieren hebben dan sta je ingeschreven en kun jij meedoen aan De kleine Prijs!

Meedoen aan De Grote Prijs (en trouwens ook de Kleine Prijs) is een unieke ervaring. Deze ervaring willen we graag vastleggen op foto en video. De video’s worden gedeeld op YouTube en via de DVD’s die we verkopen. Ook worden de shows live uitgezonden via FaceBook en Heerhugowaard A’Life. De foto’s worden gebruikt op de website, social media en worden ook te koop aangeboden in onze winkel.

Vanwege de Nederlandse wetgeving mogen we dit niet zonder toestemming doen. We moeten  dus om toestemming vragen. We gaan er van uit dat je hier geen problemen mee hebt, omdat je een kick krijgt van optreden voor een kleine 2500 mensen in De Grote Prijs. Het wordt voor de organisatie ook erg onpraktisch als je dit niet zou willen, daarom willen we het formulier voor je optreden in de Kleine Prijs van je ontvangen.

Je mag het formulier afgeven aan Dhr. Broersen of Dhr. Witte op de locatie Han Fortmann of aan Dhr. Spalburg op de locatie Johannes Bosco. Scannen (fotograferen) en mailen mag natuurlijk ook. Stuur het formulier dan naar info@degroteprijs.nl.

Iedereen die optreedt moet een eigen formulier inleveren. Een band van 4 personen levert dus 4 formulieren is.

Als je ouder bent dan 16 mag je het formulier zelf ondertekenen. Als dit niet het geval moeten de ouders meetekenen op het formulier

Als je gaat dansen of soundmixen willen we graag het muziekbestand van je ontvangen dat je gaat gebruiken. Je mag dit mailen naar info@degroteprijs.nl. Als het erg groot is kun je Wetransfer gebruiken om het bestand te versturen.

Regelmatig ontvangen we het bericht dat het liedje op youtube staat en dat we die moeten gebruiken. Dit kan niet. De geluidskwaliteit is niet goed genoeg en we willen niet op een internet verbinding vertrouwen.

Als je niet weet hoe je aan een goed muziekbestand kunt komen zoek dan even een muziekdocent op. Er zijn sites waar je gratis of voor een paar euro een goede karaoke track kan downloaden. Gebruik deze ook, het komt je hele act ten goede!

Dat kan gebeuren, je mag ruilen met een act op de dag dat je wel wil of kan. Als je een act gevonden hebt sturen jullie allebei een email naar info@degroteprijs.nl met het ruilverzoek, het schema wordt dan aangepast/

De kleine Prijs vindt op de oneven jaren plaats op de locatie HF en op de even jaren op de locatie JB. Voor beide locaties geldt hetzelfde tijdschema.

De acts die op vrijdag zijn ingedeeld worden tussen 14.00 en 17.00 in de aula verwacht voor een soundcheck. De volgorde is op basis van binnenkomst. De soundcheck kan per act tussen de 2 en 15 minuten duren (richttijden). Daarna mag je weer naar huis.

Om 18.00 wordt je weer op school verwacht zodat je je kan voorbereiden op je optreden (kleding, make-up, haar, stemmen van instrumenten, inzingen, stretchen etc. etc). Bovendien is het backstage supergezellig!

Als je op zaterdag optreed geldt hetzelfde tijdschema, maar dan op…..zaterdag!

De soundcheck is verplicht voor acts in de categorieën Popgroep, Live begeleid en instrumentaal. Dans en Soundmix hoeven niet te soundchecken. Het wordt wel aanbevolen omdat je dan al even op het podium hebt gestaan.

De meeste acts weten na afloop van de show of ze door zijn of niet. De selectie werkt als volgt:

  1. Het publiek kiest per avond 2 acts die direct doorgaan naar De Grote Prijs. Dit gebeurt middels stemformulieren. Des te meer publiek je meeneemt, des te groter je kans is dat je doorstroomt.
  2. De vakjury mag in totaal 15 acts door laten gaan. Zij mogen deze 14 over twee avonden ongelijk verdelen (bv 6 op de vrijdag en 8 op de zaterdag). Als de jury twijfelt op vrijdag over een act dan kiezen ze die maar dat maken dat nog niet bekend. Als na de zaterdag show nu blijkt dat er gene betere act is geweest dan kan die act van de vrijdag op zaterdag definitief doorgelaten worden.
  3. De producenten kiezen als laatste ook 3 acts. Dit doen zij op zo’n manier die ten goede komt aan de show. Er wordt dus gekeken naar kwaliteit, maar ook naar diversiteit, soms leeftijd, originaliteit etc. Deze keuze wordt via de Facebook en Instagram pagina van De Grote Prijs op de zondag na de laatste show om 16.00 uur bekend gemaakt. Zorg dus dat je er bij bent!