Terug in de tijd, 2007: Blended & Bottled

In 2007 heeft de band Blended & Bottled De Grote Prijs gewonnen. Deze band heeft ook na De Grote Prijs nog diverse optredens gedaan. Lees hieronder hoe het de bandleden is vergaan.

Vraag 1: Wat is jullie het meest bijgebleven van De Grote Prijs?

Wieteke: Zonder twijfel alle knappe muzikanten backstage… Ik was een jonge meid van 13 jaar en ik keek mijn ogen uit! Maartje: De sfeer backstage, en de legendarische afterparty’s natuurlijk.
Karel: De spanning voor het optreden, de ontlading tijdens het spelen en vervolgens het warme, vertrouwde gevoel van DGP Community die je backstage opving. Je moest er gewoon elk jaar weer bij zijn.
Maarten: De goede sfeer en de vele fijne mensen die ik daar heb ontmoet. Meedoen aan De Grote Prijs was altijd het hoogtepunt van het jaar en winnen met B&B was de kers op de taart.
Daniel: De sfeer van backstage. Het enorme teamgevoel met alle deelnemers. En ook de spanning als je de eerste keer het podium op gaat en en euforie bij de laatste noot.

Vraag 2: Wat heeft De Grote Prijs voor jullie muzikale carrière betekent?

Wieteke: Heel erg veel; DGP was voor mij een van de hoofdredenen dat ik naar het Trinitas College wilde. Mijn allereerste EP heet niet voor niets ‘Distractions’, de titel van het nummer waarmee B&B DGP heeft gewonnen.
Maartje: B&B heeft ook na DGP onwijs veel podia bespeeld, en is zelfs te horen geweest op nationale radio bij o.a. Rob Stenders en Gerard Ekdom.
Karel: De band heeft ons behoorlijk gevormd als jonge muzikanten. Na B&B hebben Maarten en ik nog drie jaar samengespeeld in Karma’s Lab met twee muzikanten die we weer hadden leren kennen via De Grote Prijs, dus zo zie je maar weer.
Maarten: Ik begon zelf met drummen in bandjes die meededen aan DGP. Toen ik het GP-virus eenmaal te pakken had, kon ik geen jaar niet meedoen. Na de middelbare school ontstond de band Karma’s Lab, bestaande uit oud-GP deelnemers, waarmee we in 2012 in de finale van De Grote Prijs van Nederland de publieksprijs wonnen.
Daniel: Door DGP ben ik erg geïnspireerd geraakt om verder te gaan met muziek maken. Het heeft me ook geïnspireerd om met Blended & Bottled en daarna Blue-Screen verder te gaan.

Vraag 3: Wat doen jullie tegenwoordig allemaal (met muziek)? Wieteke: Momenteel ben ik aan het afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam en ben ik druk bezig met mijn solo project Ann White.
Maartje: Ik ben nu ‘in between bands’ na de stop van girlband The Banshee. Ik heb het wel lekker druk met mijn eigen bedrijf Koffie Ende Koeck. Daarnaast schrijf en speel ik thuis nog steeds veel muziek; ik heb onlangs nog een heel mooie semi-akoestische gitaar gekocht.
Karel: Voornamelijk lesgeven. Ik ben inmiddels afgestudeerd aan het Conservatorium voor docent muziek en ik geef nu les op o.a. het Trinitas College, muziekstudio De Garage en Cool Muziekeducatie. Daarnaast ben ik veel bezig met een nieuwe band met eigen werk.
Maarten: Tegenwoordig ben ik fulltime werkzaam in de muziek. Ik ben producer en engineer in mijn opnamestudio Tamminga Music Productions. Hier leid ik het hele opnameproces van eigen werk van artiesten in goede banen, van begin tot afgewerkt eindproduct op CD of vinyl.
Daniel: Ik ben helaas niet meer zo veel met muziek bezig als ik zou willen. Ik speel nog wel met vrienden, maar niet meer vast in een band. Hopelijk inspireert deze reünie me om dit weer verder op te pakken.

Vraag 4: Wat we echt moeten weten over Blended and Bottled is… Wieteke: B&B was voor mij een écht, vertrouwd bandje. Ik was toen nog heel erg jong, maar als ik terugkijk ben ik eeuwig dankbaar voor de introductie in de muziekwereld die B&B mij heeft gegeven.
Maartje: Dit is de eerste keer sinds ons debuut 9 jaar geleden tijdens De Grote Prijs dat B&B weer in haar originele formatie op het podium zal staan. Karel: Voor mij was dit de eerste keer dat ik samenspeelde in een groep muzikanten waarbij er sprake was van een haast magische intentie. Het kan niet anders dan dat iedereen dat toen gevoeld moet hebben.
Maarten: B&B was voor mij een heel fijne ervaring, en het heeft ervoor gezorgd dat iedereen die meespeelde ontzettend gegroeid is op zowel persoonlijk als muzikaal vlak. Er was sprake van een heel goede klik, en ik kijk er met een ontzettend goed gevoel op terug.
Daniel: Ik zette mijn gitaarversterker vaak te hard, omdat ie pas goed klonk als je hem harder zette. We hebben een keer in de Waerdse Tempel gespeeld, toen mocht ie voor één keertje eindelijk vol open, dat was enorm genieten!

Thanks all!