Terug in de tijd, 2008: Sophie & Steven

Wat is jou het meeste bijgebleven van de GP?
Sophie: De gezelligheid onderling backstage en de epische after party na de zaterdagavond!
Steven: De creatieve sfeer, waarin iedereen voor een paar weken alleen maar bezig is met iets moois maken. En dat daar vanuit school ook de ruimte voor wordt gegeven. Ik vond het super leuk om te zien hoe iedereen zijn of haar hart er in stopte, en elkaar daar ook in steunde.

Wat heeft de GP voor jouw muzikale carrière betekend?
Sophie: Ik heb na mijn act met Steven ook nog meegedaan met de band Guilty. Eigenlijk is mijn band vrij kort na De Grote Prijs uit elkaar gegaan. Mede omdat ieder z’n eigen weg ging nadat we geslaagd waren op het Trinitas College locatie Han Fortmann. Ik heb naar aanleiding van DGP wel wat optredens en een paar opnames mogen doen.
Steven: Durf ik niet te zeggen, maar ik studeer nu wel muziek. Dus het was in ieder geval een extra zetje in de goede richting. Ik merkte tijdens DGP vooral hoe leuk ik het vond om zo bezig te zijn met een mooi, muzikaal project en met leuke mensen.

Wat doe je tegenwoordig allemaal (met muziek)?
Sophie: Bij mij is muziek maken is er een beetje bij ingeschoten, helaas. Af en toe doe ik er nog wat mee, maar door mijn studie en werk doe ik er minder mee dan toentertijd. Ik ben wél weer betrokken bij de komende Lustrum editie, maar in welke rol houd ik nog even geheim.
Steven: Ik studeer dus nog en zit nu in mijn laatste jaar. Momenteel ben ik wel bezig met een wat abstractere kant van muziek dan tijdens DGP. Voor mijn afstuderen maak ik bijvoorbeeld de compositie en geluid voor een dansvoorstelling.

Wat we echt moeten weten over Sophie & Steven is:
Sophie: Pfff.. Ehm… Steven en ik hebben enige tijd samen met veel plezier mijn hond uitgelaten. De hond die mijn moeder inmiddels heeft weggegeven. Wist je dat trouwens al Steev? Steven: Ja die hond ja! Haha, uhmm we kennen elkaar al héél erg lang? Lang verhaal kort; mijn buurmeisje had pianobegeleiding nodig, en ik speelde op dat moment niet zo vaak eigenlijk. Toen ben ik heel veel gaan oefenen omdat Sophie zo mooi kan zingen en daar wilde ik wel graag deel van uitmaken op De Grote Prijs.