Terug in de tijd, 2010: Anna Ursem

2011 slaan we over omdat we de informatie van Kai-Ting al voorbij hebben zien komen. Zij was het ook die De Grote Prijs 2011 heeft gewonnen (prijsvraag, wie hebben er nog meer 2 keer gewonnen?).

In 2010 was het na vele jaren meedoen de beurt aan Anna Ursem. Hieronder haar verhaal:

Wat is jou het meeste bijgebleven van de GP?
Als ik terugdenk aan de Grote Prijs dan is het eerste waar ik aan denk het moment dat ik de Grote Prijs won. Jaren heb ik gestreden om hem te winnen en in mijn laatste jaar op het HFC was het eindelijk zo ver. Maar ook alle jaren daarvoor heb ik genoten van het meedoen aan de grote prijs.

Wat heeft de GP voor jouw muzikale carrière betekend?
Heel veel. Ten eerste heb ik ervaren hoe geweldig het is om op te treden voor publiek. Ten tweede heb ik de jongens ontmoet waar ik nu nog steeds een band mee vorm. Mijn ontwikkelingen op muziek gebied vinden hun basis in de Grote Prijs.

Wat doe je tegenwoordig allemaal (met muziek)?
Nadat het Trinitas College heb verlaten ben ik gaan studeren aan de iPabo. Deze opleiding heb ik in 2014 afgerond. Ik werk nu als leerkracht in het basisonderwijs. Natuurlijk is muziek mijn favoriete vak! Daarnaast treed ik regelmatig op met mijn band 8-PM. We zijn veelal te vinden op kermissen, bruiloften en andere feesten waar we de mensen verblijden met ons cover-repertoire. Naast de band is er ook ruimte voor solo-optredens. Dit doe ik vooral bij trouwerijen maar ook bij avondwakes. Dit doe ik soms alleen en soms met Irma, mijn moeder. Op 23 en 24 oktober 2015 stonden wij twee avonden in café Bleeker met een avondvullend theaterprogramma. Hier zijn wij beide enorm trots op!

Wat we echt moeten weten over Anna Ursem is:
Dat ze elke zondagavond te vinden is in stamkroeg café Bleeker, daar veel te veel bier drinkt en het altijd laat maakt. Altijd te vinden is voor een dansje, de Greasemedley is favoriet. Enne… ze is nog vrijgezel…